De Groene Wereld
In 1991 startte Peter Hos en zijn vrouw Martha Miedema De Groene Wereld. Het eerste project van De Groene Wereld bestond uit de ondersteuning en begeleiding van Dewi Asri op Bali-Indonesie. Met dit particuliere initiatief was de ontwikkelingseconoom voorloper op het gebied van eerlijke en duurzame producten.

Natuurlijk, natuurlijk
De Groene Wereld werkt uitsluitend met duurzaam materiaal. Geen boom wordt gekapt zonder dat er nieuwe beplanting voor in de plaats komt. Onze producten zijn gemaakt van natuurlijk materiaal als hout, bamboe en palmblad.
Wij investeren met een groen en warm hart in de omgeving waarin wij werken. Wij investeren aldus in een mooiere, groenere wereld.

Nieuwe kansen
Onze Indonesische werknemers die voor zichzelf willen beginnen, bieden wij een kans op de binnenlandse markt. Zij kunnen een lening afsluiten bij De Groene Wereld voor een goede start. Ook mogen zij nog een tijd rekenen op onze begeleiding. Uiteraard vindt er een scherpe controle plaats op de besteding van de gelden.

Eerlijk
Om iedereen een kans te geven, mag er slechts één werknemer per gezin bij ons in dienst treden. Wij helpen met een spaarpot voor belangrijke gebeurtenissen, als trouwerijen. Veel van onze werknemers werken thuis, waar vaak de hele familie helpt. Dat kan, omdat bijna al onze producten handmatig geproduceerd worden. Wij houden er streng toezicht op dat er geen kinderarbeid aan te pas komt.